Gastenboek

Schrijf iets in het gastenboek »

Er staan 147 berichten in het gastenboek.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »
Een schitterende site over een zwarte bladzijde uit de regionale geschiedenis. Ik wist dat een oom van mij tijdens de bewuste razzia was weggevoerd. Helaas is hij jong overleden. Via deze site heb ik toch nog informatie over hem en de hele razzia kunnen nalezen.
Rob Rietdijk | Donderdag 21 April 2005, 21:18
mijn opa jan wuis is ook op 16 april opgepakt.zelf heb ik hem nooit gekent.hij heeft het wel overleeft maar overleed alsnog in 1970 aan de gevolgen van kanker.
mijn oma gre wuis is pas overleden.en door deze site weet ik wat voor moeilijke tijd het geweest moet zijn.
mijn oma heeft al die tijd nog op de rijvordtlaan gewoond.de plek waar mijn opa is opgepakt.op een paar maanden na heeft ze er 60 jaar gewoont.waarvan 35 jaar zonder mijn opa.
nu zijn ze na lange tijd weer samen.
groetjes saskia.
SASKIA | Maandag 18 April 2005, 20:37
Ik kreeg een E-mail van een oude buurjongen uit Beverwijk en zei dat ik deze site moest gaan zien want hij zag dat mijn vader daar in vermeld werdt. Mijn vader was Johannes Gerardus Nicolaas Grapendaal opgepikt in de razzia van April 1944. Ik heb het verhaaltje van Jaap Epskamp gelezen en de tranen liepen over mijn wangen. Wat mijn vader en al die andere goeie mannen hadden meegemaakt roerde heel wat emoties bij mij op. Ik was vijf jaar toen hij werdt opgepikt en ik kan het nog goed herinneren. En ook de dag dat hij weer terug kwam. Volgens Jaap overleed mijn vader een jaar of zes daarna maar daar was hij abuis mee. Mijn vader overleed op 22 Maart 1947 net een dag voor mijn achtste verjaardag, dus dat vergeet men nooit. Hij was bijna 27 jaar en liet mijn moeder met drie kinderen en eentje op komst achter. Hij overleed, zover het mij verteld is, aan verwondingen die niet goed werden verzorgd in de kampen en liep bloedvergiftingen op en later gangeriene zette toen in zover als ik weet. Wij zijn in 1955 naar Australie geemigreerd en alhoewel ik heel goed kontakt hebt gehad met de familie is er natuurlijk een hoop verhaal van verloren gegaan. Nu kan ik niemand meer vragen stellen want al zijn broers en ouders zijn overleden en daarvoor ben ik zo dankbaar dat ik er iets over heb gelezen en zal deze site nog heel veel bezoeken. Allerbeste groeten van JL(Jan)Grapendaal Zuid Australie.
Johannes Leendert Grapendaal | Vrijdag 15 April 2005, 09:33
Geweldige site, heel indrukwekkend. Mijn stamboomonderzoek kan worden uitgebreid met de informatie die ik hier vond over mijn oom.
Paula Kommer | Dinsdag 12 April 2005, 14:39
uw webside bezocht en met veel interresse bekeken perfect
jan schavemaker | Maandag 11 April 2005, 22:28
Allereerst wil ik even complimenten geven voor deze site, zoals voor mij als meerdere zijn er dingen uit die tijd duidelijker geworden.

Zoals zo velen die het meegemaakt hebben werd er weinig over gesproken.
Helaas kan ik het ook niet meer navragen omdat mijn vader, Ben Ninaber al vrij jong is overleden.

Ik zou dan ook willen vragen aan een ieder die Ben Ninaber uit die tijd gekend heeft,of zei mij meer informatie kunnen geven en contact met mij op willen nemen.
Ik snap dat het moeilijk zal zijn maar ik hoop toch op een reactie.
Met vriendelijke groet,
F.J. Ninaber
F. J. Ninaber | Zondag 10 April 2005, 20:57
Is er iemand die zich mijn vader kan herinneren tijdens de razzia,Bernardus Johannes Dekker. Ik was 5 dat mijn vader overleed en zou heel graag wat meer informatie willen hebben.
Ik ben heel blij met deze site, is er toch nog iets waar mijn vader wordt genoemd, bedankt.
Annette Dekker | Zondag 10 April 2005, 16:07
ik vond de naam van mijn oom jacobus limmen, die ik nooit heb gekend. Hij is een broer van mijn moeder. Zij sprak er in mijn jeugd heel weinig over. Een bidprentje van hem heb ik nooit gezien, nu wel.Wat mooi.
greet lammers-tol | Zaterdag 9 April 2005, 19:34
Heb de website bekeken en vind hem prachtig opgezet. Door de plaatsnamen te zien van de verschillende kampen heb ik het verhaal wat mijn vader Ben Numan op papier heeft gezet, kunnen aanpassen.
Goed werk, jammergenoeg voor een hoop mensen aan de late kant
Marry Lensen-Numan | Maandag 4 April 2005, 12:23
Ik kreeg de website door van Clara Lieuwes, mijn zus.
Haar zwager Kees Dekker was ook opgepikt.. na ruim een jaar terug, toen was net zijn vader overleden...wat een verdriet..en spanning.
DANK aan de initiatiefnemer...wat een werk is dit geweest, maar hopelijk voor velen een bijdrage het slopende verdriet te kunnen verwerken. En toch gaan de 'grote mannen' door met oorlog maken.. HOE LANG NOG ???
Medeleven van een 'oud' Velsennoordse.. wonende in Zuid afrika.
Will J Lieuwes | Zondag 3 April 2005, 18:58
Fantastisch initiatief voor het opzetten van deze website.Heb mijn vader Jan Beentjes kunnen terug vinden in de lijst,tevens met foto's van de groep die na het een worden van Duitsland in 1991(2)zijn teruggeweest in Zöschen in het voormalige Oost Duitsland. De site zal ik beslist nog menig maal bezoeken.
Peter Beentjes | Zondag 27 Maart 2005, 21:24
Dank aan Cor Bart wat hij allemaal heeft gedaan.Nu kan een ieder eens bekijken wat er zich toen,hier heeft afgespeeld.Men kan zich nu ook een indruk geven, wat een leed er heeft afgespeeld in de kampen.Er zijn 2 broers van mij afgevoerd naar Duidsland.Een is er nooit terug gekomen.Tinus Kloes
Tinus Kloes | Zaterdag 26 Maart 2005, 11:45
Het opzetten van dit digitaal monument is een goed initiatief. Ik heb mijn vader Jan Beentjes kunnen terugvinden op de foto toen hij terug is geweest ( 1992?) in Zöschen. Deze site blijft zeker onder de aandacht.
Jos Beentjes | Vrijdag 25 Maart 2005, 21:56
Na het eerste contact met Cor Bart via de krant, is deze gebeurtenis meer gaan leven voor mij. Mooi dat alle gegevens nu te zien en te lezen zijn. Het verhaal van mijn oom was door mijn vader vaak verteld. Nu blijft het op deze manier bewaard.
Hanny Minkes-Keuning | Vrijdag 25 Maart 2005, 16:40
Een heel mooie website met veel informatie. Ik heb de naam van mijn vader gevonden op uw site. Ik zou graag meer willen weten over het verblijf van mijn vader in amersfoort en duitsland.
Henk Kroon | Vrijdag 25 Maart 2005, 13:31
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »