Gastenboek

Schrijf iets in het gastenboek »

Er staan 147 berichten in het gastenboek.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »
Ik was op zoek naar info over Rooswijk van voor de oorlog.Zo kwam ik op deze site.Tot mijn verbazing kwam ik daar de namen van mijn vader en zijn broer tegen.Willem was mijn vader en Cor was zijn broer.
Geweldig dat ik nu weer wat meer weet over wat er in de oorlog met hun is gebeurd.Mijn vader heeft er nooit iets over verteld.
Veel sucses met uw site en harstike bedankt. Gerrit van der Wal
G.S van.der.Wal | Zondag 12 Februari 2006, 13:49
Gegroet makers van de site,

Bij het zoeken naar de "Teelingen "kwam ik op deze webside.
ik was een kleine jongen, maar toen er razzia was zag ik dat er twee jongens zich verstopten in de oude melkfabriek (?) aan de Jan Alsweg.
Ik stond in de poort van Van Leeuwen. Van Leeuwen was een groenteman die altijd een witte pet op had.Er was een kapot raam en Van leeuwen gaf de jongens een pakje. Hij stuurde mij naar huis.Ik was trouwens bang van hem.
Bedankt dat u deze mensen door dit MONUMENT niet wilt laten vergeten.

Dorus
Dorus Teeling | Dinsdag 7 Februari 2006, 22:04
ik zag de naam van mijn opa staan , ook Jan de Ruiter, van de hoflanderweg nr15.
hij heeft nooit willen vertellen waar hij gezeten heeft . ik heb hem jammergenoeg nooit gekend hij was al overleden voor ik er was, dat is nu 30 jaar terug.

groeten Jan de Ruiter
Jan de Ruiter | Zaterdag 7 Januari 2006, 18:03
zag de naam van mijn vader op de site
willem kuenen
mijn vader leeft nog en word 1 jan 2006 85 jaar hij woont nog altijd in beverwijk
joke kuenen | Zaterdag 10 December 2005, 12:24
Voor mijn moeder heb ik het graf opgezocht van haar Broer Piet Schellevis. Hij ligt begraven op de ere begraafplaats in Lübeck Duitsland. Ook hij is door de Duitsers van de straat gehaald in Beverwijk en naar Berlijn gebracht om dwangarbeid te verrichten. Alwaar hij is gestorven. Echter dit was aan het begin van de oorlog in 1942. Voor deze mannen is er geen herinnering te vinden vandaar dit bericht.
John Ahuis | Dinsdag 1 November 2005, 22:02
Buitengewoon triest, maar ook interessant wat ik over mijn oudoom Hans Gutteling las. Heb ik nooit geweten allemaal.
erik rijnhart | Vrijdag 8 Juli 2005, 23:46
Ik wil Bert de Webmaster van harte bedanken voor al het werk wat er gedaan is om deze site operationeel te maken.
Ik ben de jongste zoon van Frans Busschers die in Beverwijk tijdens de razzia is opgepakt en via Amersfoort in Zochen in het läger terecht kwam.
Op 9 november 2004 is mijn vader overleden en de gehele familie was bij zijn overlijden aanwezig.
ik zelf heb in Zöchen het restant van het Kamp gezien en ook het gedenk monument, mijn vader is na het vallen van de muur diverse malen in Zöchen geweest bij de toemalige burgemeesterin Edda en haar familie.(waar ze altijd van harte welkom waren.
Ik vind het prachtig om nu iets te lezen van het hele verhaal, want mijn vader was er altijd zwijgzaam over.
Nu pas begrijp je als knaap van 43 wat er allemaal is gebeurd met alle personen van diverse nationaliteiten.

Bert nogmaals mijn dank voor al het werk.

Met vriendelijke groet Jacques Busschers
Jacques Busschers | Donderdag 7 Juli 2005, 20:42
Ben door omstanders bekent gemaakt met deze site.Heel indrukwekkend.
Als zoon van de vaak genoemde Amsterdamse politieagent,zou ik graag in contact komen met oud gevangenen welke mijn vader hebben gekend.
Ik weet uit het verleden dat er (in het geheim)een groepje oud gevangenen,waaronder mijn vader en iemend uit Beverwijk contacten zijn geweest bij ons thuis in Naarden.Dit contact had volgens mij als reden om verhaal te halen bij de IG Farbe.
Aangezien ik totaal niet weet in welke kampen hij heeft gezeten,(behalve Amersfoort)zou ik het op prijs stellen zo veel mogenlijke informatie te kijgen,om op deze manier mij een kompleter beeld te geven uit deze trieste periode.
Met vriendelijke groet Ben Krieger Jr (intussen ook Sr)
Ben Krieger Jr | Maandag 4 Juli 2005, 13:26
Am 22.05.05 gedachten wir unter großer Anteilnahme von Persönlichkeiten aus Politik und Wirtschaft, sowie der Bevölkerung von Zöschen und Umgebung und natürlich in der Hauptsache ehemaliger Insassen und deren Angehörigen der Opfer Arbeitserziehungslagers Zöschen. Die Gemeinde Beverwijk hatte zur Teilnahme an der Veranstaltung anlässlich des 60. Jahrestages die Gruppe der Holländer eingeladen, mit dem Bürgermeister nach Zöschen zu fahren. Es wurde ein sehr emotionaler Tag. Unsere Tour begann am Bahnhof und endete auf dem ehemaligen Lagergebiet, wo noch Barackenreste zu sehen sind. Der ökumenische Gottesdienst vereinte Deutsche ,Polen, Niederländer, Italiener im Gedenken. Die anschließende Kranzniederlegung endete mit der Aufforderung an die Teilnehmer und die Welt, nie wieder solche Schrecken, wie sie der II. Weltkrieg Europas Völkern brachte zuzulasse.Mein ganz besonderer Dank gilt der Gemeinde Beverwijk, die mit großer finanzieller Unterstützung die Teilnahme der Holländer möglich machte und für den neuen Gedenkstein mit allen Namen der Umgekommenen spendete. Das findet bei allen Beteiligten hohe Anerkennung. Für 2006 planen wir, uns am 28. Mai zu treffen.
Edda Schaaf | Donderdag 26 Mei 2005, 16:00
Mooie site, mijn broer vertelde hierover.
Ik heb de informatie over mijn vader en oom gevonden.
Verschrikkelijk wat al die mensen, allemaal hebben meegemaakt.
Mijn vader heeft mij er nooit zo veel over verteld, maar via mijn broer ben ik het een en ander aan de weet gekomen.
Veel sucses met de site, ik zal hem regelmatig bezoeken
Wil Bronk-Kroon | Woensdag 11 Mei 2005, 19:27
Wat een verrassing toen ik toevallig op uw indrukwekkende site belandde, want, ik ben geboren op 16 april 1938 in de Duinvlietsraat 54 te Velsen-Noord. We woonden daar tot we moesten evacueren omdat de huizen afgebroken werden (september 1944?). Er was een plantsoen voor ons huis.
Ik kan mij nog goed herinneren hoe op 16 april 1944 twee Duitsers ons huis binnen kwamen. Ze keken met verbazing naar de gekleurde slingers, die moeder ter gelegenheid van mijn zesde verjaardag in de huiskamer had opgehangen. Ze probeerden iets vriendelijks tegen mij te zeggen. Mijn vader was gelukkig niet thuis, anders zou hij zeker ook opgepakt zijn.
Uw website is een prachtig monument ter nagedachtenis van deze razzia. Dank u wel.
Met vriendelijke groet,
Klaas Schipper
Klaas Schipper | Dinsdag 10 Mei 2005, 05:50
Zoals elk jaar met Dodenherdenking op Duinrust zie ik vele namen van de afgevoerde jongens, die omgekomen zijn.
Je kende al enkele plaatsen die op de steen/kruis werden vermeld.
Ik ben zéér onder de indruk van deze website.
Met deze site zie je het verhaal achter die namen. Indrukwekkend!
Gé Heideman | Dinsdag 3 Mei 2005, 15:29
Prachtige site! Proficiat met jullie gedane opzoekingen. Vele mensen zullen er wel nood aan hebben en de jeugd kan er iets van leren. Hoop dat ze het hier in België ook zo eens iets maken. Nogmaals proficiat!
Marc | Vrijdag 29 April 2005, 12:10
Getipt door een vriend, heb ik kennis genomen van uw indrukwekkende site over de razzia in Beverwijk/Velsen-Noord.
Mijn vader Elias de Vries en zijn broer Sjoerd staan vermeld op uw namenlijst.
Mijn vader sprak niet graag over de oorlog, dat is geweest zei hij altijd, we moeten vooruit kijken, want er is nog genoeg te doen.
Zowel mijn vader als oom Sjoerd zijn na Amersfoort te werk gesteld in kamp Buchenwald. Ze hebben de oorlog overleefd, maar het heeft wel een stempel gedrukt op hun verdere leven. Op 3 mei 1953 begon mijn vader als zelfstandige een constructiebedrijfje in Haarlem, verhuisde later naar Santpoort en vestigde zich tenslotte in 1960 in IJmuiden, waar het bedijf onder de naam Machinefabriek en Apparatenbouw
E.de Vries B.V.floreerde. Oom Sjoerd werd in IJmuiden zijn bedrijfsleider. Op 26 maart 1973 wilde Oom Sjoerd aan mijn vader zijn pas aangeschafte bootje gelegen in de haven van Breukelen laten zien.
Op de steiger viel Oom Sjoerd , getroffen door een hersenbloeding in mijn vaders armen en overleed ter plekke.
Gedurende vaders periode als bestuurder van zijn bedrijf, gold hij als een zeer goede en sociale werkgever.
Voor zover ik mij zal blijven herinneren werd hij zowel door personeel, vriend als vijand, op handen gedragen.
Mijn vader overleed op 22 maart 1991 aan keel- en longkanker.

Met respect en eerbied voor mijn vader.

Jan de Vries
Jan de Vries | Donderdag 28 April 2005, 13:10
Ik ben een zoon van Petrus Krab.Vader is in 1985 overleden maar kun altijd wening en goed praten over deze tijd van zijn leven is heel goed dat de website er is goede om te lezen hoe het was we heb nog een dag boek van mede gevangen van pa .
m krab | Zondag 24 April 2005, 09:33
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »