Nieuwe Stichting Herdenking Deportaties 1944

De Stichting 16 april 1944 is zeer verheugd dat, na het afgelopen zomer moeten besluiten om te stoppen met een aantal activiteiten waaronder het organiseren van herdenkingen en herdenkingsreizen, de nieuwe Stichting Herdenking Deportaties 1944 de ontstane lacune opvult. Wij wensen hen veel succes.

 

De Stichting 16 april 1944 gaat verder met haar onderzoek naar de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog in de IJmond met speciale aandacht voor de gevolgen van de Razzia van 16 april 1944. De resultaten van dit onderzoek worden gepubliceerd op haar websites www.razziabeverwijk.nl en www.oorlogsslachtoffersijmond.nl

 

De gevolgen van de Razzia worden te zijner tijd in een documentaire samengevat. Deze documentaire wordt gefilmd en geregisseerd door cineast Roy Dames. Daarnaast worden de resultaten door Bart Vuijk gepubliceerd in de serie "Slachtoffers van WO II in de IJmond". Het ligt in de bedoeling om binnen afzienbare tijd (2019) een boek met alle facetten over de Razzia van 16 april 1944 uit te brengen.

 

Ter info: Op zondag 28 mei wordt de herdenking in Zöschen gehouden.

Met vriendelijke groet

Cor Bart

Voorzitter

Cor Bart | Maandag 20 Februari 2017, 12:58