2009 Herdenken

Herdenken in 2009.

Jaarlijks zijn er een aantal vaste momenten:

- Bezoek delegatie uit Duitsland.

- Organisatie herdenkingsdienst “Beverwijk Gedenkt”.

- Herdenking op 4 mei.

- Herdenkingsreis naar Zöschen in Duitsland.

- Werkweek in Schafstädt

Bezoek delegatie uit Zöschen Duitsland.

Van 16 april tot en met 19 april 2009 brengt een delegatie van 10 personen uit Zöschen in Duitsland voor de derdekeer een bezoek aan Beverwijk. Zöschen is de plaats in Duitsland waar Beverwijkers jaarlijks naar toe gaan voor de herdenking van de Razzia-slachtoffers. De delegatie bestaat uit burgemeester Richard Schaaf, zijn vrouw Edda en leden van de Historische Vereniging Zöschen.
Op zondag 19 april bezoeken we, gezamenlijk met de delegatie uit Zöschen, de herdenking van de overdracht van kamp Amersfoort aan het Rode Kruis op 19 april 1945. Als er voldoende belangstelling uit Beverwijk is dan kunnen we mogelijk een bus huren.


Beverwijk Gedenkt.

Op zondag 19 april om 10:30 uur, wordt er een herdenkingsdienst georganiseerd ter nagedachtenis van alle slachtoffers en gevallenen van oorlogsgeweld en vredesmissies vanaf het begin van de Tweede Wereldoorlog tot heden.

Beverwijk Gedenkt is een initiatief van de St. Indië-monument en Stichting 16 april 1944 i.o.Dodenherdenking bij het Razzia-Monument.

Op maandag 4 mei om 11:30 uur wordt de jaarlijkse herdenking gehouden bij het monument op het Stationsplein te Beverwijk. De herdenking wordt georganiseerd door de Gemeente Beverwijk in samenwerking met Basisschool de Wilgeroos die het monument geadopteerd heeft. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een kopje koffie in het Eetcafé CINEAC van de Bioscoop Cineworld op het Stationsplein.
Herdenking in Zöschen Duitsland.

Op donderdag 21 mei (Hemelvaartdag) vertrekken we met een bus naar Duitsland om daar op zondag 24 mei de jaarlijkse herdenking van de slachtoffers van het ArbeitsErziehungsLager Zöschen bij te wonen. De terugreis wordt aanvaard op maandag 25 mei. De reis- en overnachtingkosten bedragen ongeveer € 250,- per persoon, inclusief ontbijt, exclusief overige maaltijden.
Werkweek in Schafstädt bij Zöschen Duitsland.

In de week van 20 tot 27 juli wordt er een werkweek georganiseerd in Zöschen en Schafstädt. Polen, Oekraïners, Russen, Duitsers en Nederlanders zullen daar gezamenlijk werken aan het weer bereikbaar maken van de plaats waar de Schaapskooi stond waar de mannen in Schafstädt vastgehouden werden. Er hebben zich 4 jongeren, kleinzonen van één van de Razzia slachtoffers, aangemeld om mee te gaan. Heeft u interesse, laat het ons weten. Meer informatie volgt binnenkort.

Met vriendelijke groeten,

Nellie en Cor Bart.

Jan Pleeginghof 6

1944 PP Beverwijk

0251 – 243 000.
Cor Bart | , :