Gastenboek

Schrijf iets in het gastenboek »

Er staan 153 berichten in het gastenboek.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »
Wil kan mij helpen aan foto's of informatie over Henk Huijg of Wil Dolle. Wil Dolle was mij oma en ik wil daar meer over weten...alles is welkom
kiomi | Zaterdag 31 Juli 2010, 02:32
Zijn er nog mensen,die in een kamp in Hamburg hebben gezeten,of dat weten van familie,die daar gezeten heeft.Mijn vader heeft daar gezeten,dit kamp,of tewerkstellingsoord, komt niet voor op de lijst.
l.mulder | Woensdag 14 April 2010, 11:41
wilde even laten weten dat mijn vader w. kuenen op 30 september 2009 is overleden op 88 jarige leeftijd
met vriendelijke groet van zijn dochter joke kuenen
j.kuenen | Zondag 24 Januari 2010, 12:39
Wie heeft mijn oom,Gerrit Visch uit Apeldoorn gekent of weet iets over zijn gevangenschap in kamp Alpenrose te Peres Lippendorf.
Waarschijnlijk gewerkt bij ASW.
Naar kamp Amersfoort juni 1944 en vandaar naar Duitsland.
Hij is een paar dagen voor de amerikanen daar kwamen,overleden.
Zijn naam staat op de bronzen plaat bij het monument nabij het park van de chemische fabriek daar.
Gerrit Visch | Maandag 2 November 2009, 14:59
Goedendag, allereerst wil ik iedereen bedanken voor deze site, waardoor ik iets meer heb kunnen vinden over de oom van mijn moeder, waar de hele familie niets over kon vinden via allerlei registers.

Dankzij jullie heb ik er achter kunnen komen dat hij (hoogst)waarschijnlijk via Zöschen naar Schäfstadt is getransporteerd, waar hij ook gestorven is, hij ligt nu begraven op Ereveld Loenen.

Mocht er iemand iets meer informatie hebben over wat er precies is gebeurd met Wilhelmus Bernardus(willem)Beck, timmerman uit Haarlem,
geboren op 27-01-1909 en gestorven op 07-11-1944 in Schäfstadt zou ik graag iets van diegene willen vernemen. Ook als er mensen zijn die naar het monument gaan in Schäfstadt zou ik daar erg graag mee in contact willen komen.

nogmaals hartelijk dank voor de informatie en de eventuele verdere informatie!!
Jeroen P. Hendriks van Welij
Jeroen Hendriks | Woensdag 23 September 2009, 13:26
wie kan mij iets meer vertellen over jan oud opgepakt tijdens de razzia het enige wat ik van hem heb is een bidprentje elke informatie is welkom zijn vader was denk ik aldert oud?broer van mijn grootmoeder
alvast bedankt jan
jan groothuizen | Vrijdag 5 Juni 2009, 20:35
Wat een waardevol en prachtig uitgevoerde site! Hulde aan de makers voor dit digitale monument!
Coby Baltes | Donderdag 23 April 2009, 11:21
hallo ,is er iemand die ook in lager marscherode bij braunschweig gezeten heeft of er meer over kan vertellen.als thuisverplegeing kom ik met een man die hier 3 jaar gezeten heeft en er nog heel veel over kan vertellen en nog veel foto's van heeft ,(ook van jongens van nerderland)hij kan nog dingen herinneren tot in de details.eigenlijk zou dit op papier moeten gezet worden zodat zijn verhaal nooit verloren gaat.......hij is alvast verrukt van de enkele foto's en verhalen die ik van deze site gehaald heb !alvast bedankt namens hem!
anneke | Dinsdag 10 Maart 2009, 11:42
Het was voor mij heel emotioneel om voor het eerst,de foto van onze ome Jaap te zien.Mijn ouders hebben het hun hele leven met zich mee gedragen.Daarom zijn we zeer dankbaar dit te mogen zien.
Ook al is het pijnlijk om het te lezen hoe de jongens geleden hebben.
Voor een ieder die dit mogelijk heeft gemaakt bedankt.

Tilly Hoogeland van Hesselingen
Tilly Hoogeland van Hesselingen | Dinsdag 3 Maart 2009, 13:55
Ik ben in het bezit van een foto waar een jongeman op staat. Op de achterkant staat geschreven:
29 juli 1943, vertrokken naar Berlijn 07.10 uur van Amsterdam. Oud 18 jaar, geboren 15 december 1924. Het betreft E.H. Duiker, Koningstraat 138 in Beverwijk. Neem contact op als u de foto wilt hebben.
P. Stoeltie | Dinsdag 24 Februari 2009, 15:13
Om te beginnen mijn complimenten voor uw site. Ik als medewerker van het voormalige kamp Amersfoort probeer altijd zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Ook omdat ikzelf al jaren bezig ben met mijn eigen zoektocht naar informatie over een aantal familie leden die nooit zijn teruggekeerd uit de kampen. Mijn opa heeft zelf in kamp amersfoort gezeten en is vandaar op transport gegaan naar Duitsland. Hij heeft de oorlog welliswaar overleeft, maar kon nooit praten over die tijd en hij is helaas al in 1991 overleden, dus kan hem nu zeker niets meer vragen. Vandaar dat ik zoveel als maar kan probeer te lezen. Nu las ik hier over het boek" Der tod ist ein taglicher gast", maar dit is in nederland weer niet te verkrijgen. Als er iemand is die mij kan tippen of dit boek ergens in Nederland te verkrijgen is zou ik dat zeer waarderen.

Eddy van der Pluijm
Eddy van der Pluijm | Zaterdag 7 Februari 2009, 14:42
Geachte meneer/mevrouw,

Al jaren ben ik op zoek naar de plek waar mijn oom, Pieter van Hoek, is vermoord. Hij is opgepakt door de Duitsers in 1944 of 1945 (hij bracht verzetsblaadjes rond). Werd naar de gevangenis in Arnhem gestuurd, vervolgens naar Amersfoort. Toen naar het kamp Bohlen (met een Umlaut), waar hij ontsnapt schijnt te zijn. Opgepakt en naar het politiebureau in Leipzig gebracht, en vervolgens naar het kamp Zoschen getransporteerd. Hij schijnt voordat hij aan uitputting stierf in een tent te hebben verbleven volgens een ooggetuige. Ik kan zijn naam echter nergens vinden. Hij was slager of leerde voor slager in Den Haag, en was een jaar of 20. Misschien dat iemand wat meer over mijn oom Piet weet (ik ben naar hem vernoemd). Ooit de hulp ingeroepen van het Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie, maar die konden mij niet echt helpen. Ze vermoeden dat hij naar Zoschen was ge bracht. Dat van die tenten lijkt te kloppen.

Wie kan mij helpen? Ik ben bereikbaar onder het opgegeven emailadres. Hoogachtend, Pieter van Hoek.
pieter van hoek | Woensdag 28 Januari 2009, 22:41
waar u schrijft dat Pieter Kaman de broer was van Adelbert Kaman moet ik u berichten dat dit niet juist is. Hoe de familierelatie wel was kan ik u op dit moment niet zeggen maar genoemde Pieter Kaman had een broer Aldert, en geen Adelbert.
Gieny Kaman | Maandag 12 Januari 2009, 14:36
Ik kwam de naam van mijn vader tegen in de namenlijst van deze razzia.
Mijn vader was inderdaad op visite bij zijn vriendin (na de oorlog mijn moeder). Hij is overleden 1-11-1970 te Amsterdam
R.J. Stelleman | Dinsdag 30 December 2008, 11:47
hallo.na wat zoeken op het web kwam ik deze site tegen met heel veel bekende namen die ik zo vaak van mijn vader jan brondijk heb gehoord.
mijn vader behoorde bij de groep bedum en heeft er altijd vrij veel oververteld.
mijn vader is op 9 juli 2001 overleden, maar heeft een paar dagboeken nagelaten met tekeningen en foto"s, deze site is een mooie aanvulling daarop.

gr. henk brondijk ulrum
henk brondijk | Vrijdag 14 November 2008, 15:09
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »