Gastenboek

Schrijf iets in het gastenboek »

Er staan 147 berichten in het gastenboek.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »
Wat een waardevol en prachtig uitgevoerde site! Hulde aan de makers voor dit digitale monument!
Coby Baltes | Donderdag 23 April 2009, 11:21
hallo ,is er iemand die ook in lager marscherode bij braunschweig gezeten heeft of er meer over kan vertellen.als thuisverplegeing kom ik met een man die hier 3 jaar gezeten heeft en er nog heel veel over kan vertellen en nog veel foto's van heeft ,(ook van jongens van nerderland)hij kan nog dingen herinneren tot in de details.eigenlijk zou dit op papier moeten gezet worden zodat zijn verhaal nooit verloren gaat.......hij is alvast verrukt van de enkele foto's en verhalen die ik van deze site gehaald heb !alvast bedankt namens hem!
anneke | Dinsdag 10 Maart 2009, 11:42
Het was voor mij heel emotioneel om voor het eerst,de foto van onze ome Jaap te zien.Mijn ouders hebben het hun hele leven met zich mee gedragen.Daarom zijn we zeer dankbaar dit te mogen zien.
Ook al is het pijnlijk om het te lezen hoe de jongens geleden hebben.
Voor een ieder die dit mogelijk heeft gemaakt bedankt.

Tilly Hoogeland van Hesselingen
Tilly Hoogeland van Hesselingen | Dinsdag 3 Maart 2009, 13:55
Ik ben in het bezit van een foto waar een jongeman op staat. Op de achterkant staat geschreven:
29 juli 1943, vertrokken naar Berlijn 07.10 uur van Amsterdam. Oud 18 jaar, geboren 15 december 1924. Het betreft E.H. Duiker, Koningstraat 138 in Beverwijk. Neem contact op als u de foto wilt hebben.
P. Stoeltie | Dinsdag 24 Februari 2009, 15:13
Om te beginnen mijn complimenten voor uw site. Ik als medewerker van het voormalige kamp Amersfoort probeer altijd zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Ook omdat ikzelf al jaren bezig ben met mijn eigen zoektocht naar informatie over een aantal familie leden die nooit zijn teruggekeerd uit de kampen. Mijn opa heeft zelf in kamp amersfoort gezeten en is vandaar op transport gegaan naar Duitsland. Hij heeft de oorlog welliswaar overleeft, maar kon nooit praten over die tijd en hij is helaas al in 1991 overleden, dus kan hem nu zeker niets meer vragen. Vandaar dat ik zoveel als maar kan probeer te lezen. Nu las ik hier over het boek" Der tod ist ein taglicher gast", maar dit is in nederland weer niet te verkrijgen. Als er iemand is die mij kan tippen of dit boek ergens in Nederland te verkrijgen is zou ik dat zeer waarderen.

Eddy van der Pluijm
Eddy van der Pluijm | Zaterdag 7 Februari 2009, 14:42
Geachte meneer/mevrouw,

Al jaren ben ik op zoek naar de plek waar mijn oom, Pieter van Hoek, is vermoord. Hij is opgepakt door de Duitsers in 1944 of 1945 (hij bracht verzetsblaadjes rond). Werd naar de gevangenis in Arnhem gestuurd, vervolgens naar Amersfoort. Toen naar het kamp Bohlen (met een Umlaut), waar hij ontsnapt schijnt te zijn. Opgepakt en naar het politiebureau in Leipzig gebracht, en vervolgens naar het kamp Zoschen getransporteerd. Hij schijnt voordat hij aan uitputting stierf in een tent te hebben verbleven volgens een ooggetuige. Ik kan zijn naam echter nergens vinden. Hij was slager of leerde voor slager in Den Haag, en was een jaar of 20. Misschien dat iemand wat meer over mijn oom Piet weet (ik ben naar hem vernoemd). Ooit de hulp ingeroepen van het Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie, maar die konden mij niet echt helpen. Ze vermoeden dat hij naar Zoschen was ge bracht. Dat van die tenten lijkt te kloppen.

Wie kan mij helpen? Ik ben bereikbaar onder het opgegeven emailadres. Hoogachtend, Pieter van Hoek.
pieter van hoek | Woensdag 28 Januari 2009, 22:41
waar u schrijft dat Pieter Kaman de broer was van Adelbert Kaman moet ik u berichten dat dit niet juist is. Hoe de familierelatie wel was kan ik u op dit moment niet zeggen maar genoemde Pieter Kaman had een broer Aldert, en geen Adelbert.
Gieny Kaman | Maandag 12 Januari 2009, 14:36
Ik kwam de naam van mijn vader tegen in de namenlijst van deze razzia.
Mijn vader was inderdaad op visite bij zijn vriendin (na de oorlog mijn moeder). Hij is overleden 1-11-1970 te Amsterdam
R.J. Stelleman | Dinsdag 30 December 2008, 11:47
hallo.na wat zoeken op het web kwam ik deze site tegen met heel veel bekende namen die ik zo vaak van mijn vader jan brondijk heb gehoord.
mijn vader behoorde bij de groep bedum en heeft er altijd vrij veel oververteld.
mijn vader is op 9 juli 2001 overleden, maar heeft een paar dagboeken nagelaten met tekeningen en foto"s, deze site is een mooie aanvulling daarop.

gr. henk brondijk ulrum
henk brondijk | Vrijdag 14 November 2008, 15:09
Ben er inmiddels achter dat Frans Busschers helaas is overleden. Mijn excuus. Graag toch contact indien er iemand mij verder kan helpen. Groet D.Lohuis
D.Lohuis | Vrijdag 17 Oktober 2008, 18:41
Ben bezig met een historisch onderzoek over WO II. Uit mijn woonplaats Delden en de nabij gelegen woonplaats Hengelo zijn 2 jongens gestorven in Zoschen.
Het is Johan Bus gestorven 21-11-1944 en
Adam Kolthof gestorven01-01-1945. Bus was opgepakt wegens drank stoken en Kolthof was homo wat vermoedelijk zijn oppakgrond was. Beiden zij via Amersfoort langs beider woonplaats nar Duitsland vervoerd. Of dit gelijk met het transport van de Beverwijkers is geweest, weet ik niet. De vraag is nu is er bij jullie iets bekend of zijn er nog mensen die hun misschien hebben gekend. Ik hoop het maar.
Voor zover ik heb vast kunnen stellen uit de boeken van Pabst is er veel kennis bij Frans Busschers die voorzover ik kan beoordelen uit Enschede komt. Leeft hij nog en zou hij nog wat weten en hebben jullie kontact. Veel vragen waarop ik nog antwoord zoek. Voor Bus geldt dat voor zijn zonen en dochter.
Ik hoop dat U mij verder kunt helpen. M.vr. gr. D.Lohuis
D.Lohuis | Vrijdag 17 Oktober 2008, 18:27
Lieve schoonpapa, Helaas heb ik je veel te kort gekend, maar lang genoeg om te weten, dat ik een bijzondere schoonpapa had!! XXX Josette
Josette Caelen | Woensdag 9 April 2008, 17:55
Mijn vader Engel ( Engekbertus ) van der Meij heeft in zijn relatiefe korte leven nooit veel over zijn tijd in de oorlog verteld maar dankzij deze webside ben ik toch iets meer te weten gekomen.
Ruud van der Meij | Vrijdag 28 Maart 2008, 18:02
Hallo.
Wie weet er iets over mijn vader te vertellen ,Cornelis,Nicolaas, Ooijevaar ,geb :te Beverwijk in 1920.
Was woonachtig in de korte graafwijkstraat in Beverwijk.
M'n vader is nu 13 jaar dood
kees ooijevaar | Woensdag 13 Februari 2008, 22:40
mijn opa staat hier ook in en ik ga mijn spreekbeurt erover houden daar ben ik nu mee bezig
julie | Woensdag 2 Januari 2008, 13:46
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »