Gastenboek

Schrijf iets in het gastenboek »

Er staan 157 berichten in het gastenboek.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »
Bij toeval op uw indrukwekkende site terecht gekomen. Een ongelooflijke "verrassing" om informatie over mijn vader te vinden. Ik heb het verhaal van de razzia regelmatig van mijn vader gehoord, telkens als we vroegen hoe hij aan die schotwonden in zijn been kwam. Het is bijzonder om het stukje te lezen wat zijn broer Ted heeft geschreven hoe mijn vader zich onder het hooi verstopt had en door zijn been werd geschoten door een duitser die door het plafond van de schuur begon te schieten. Dit was uiteindelijk zijn "geluk" om in het ziekenhuis te belanden en niet afgevoerd te hoeven worden naar Amersfoort.
Mijn vader vertelde hoe zijn moeder toen zei: "Ik zou willen dat al mijn jongens hier op een rij in het ziekenhuis lagen". Beide andere broers, Ted en Henk zijn later weer teruggekeerd uit het kamp.
Mijn vader wilde verder nooit iets vertellen over wat hij heeft meegemaakt in de oorlog en later in de 3,5 jaar dat hij in Indie heeft gediend. Hij is helaas in 1997 op 71-jarige leeftijd overleden.
Dank voor dit prachtige digitale monument.
Tine Tesselaar-Duin | Zondag 24 Juli 2011, 23:18
Heel byzonder om (per ongeluk) op uw site te komen!
Mijn oom is ook bij de razzia opgepakt. Hij was de oudste broer van mijn moeder (Fia Schol). Oom Jaap (Jacob) Schol heeft er nooit over gesproken en dank zij de hedendaagse techniek vind ik bij het intikken van zijn naam deze (indrukwekkende!) site.
Ik weet nog van mijn moeder dat ze vertelde dat hij op 31 juli weer terug kwam, dat was nl de verjaardag van mijn oma. Zwaar gehavend, geestelijk en lichamenlijk en is nooit meer dezelfde als daarvoor geworden.
Hij is na de oorlog geemigreerd naar Australië, maar helaas zeer jong (47) overleden. Zijn vrouw (Maud) en hij hebben daar 2 kinderen geadopteerd. Helaas zijn wij hun spoor kwijt geraakt. Als er iemand nog iets weet van hem of foto's bezit, zou ik graag contactg willen hebben.
Vriendelijke groeten
Ingrid Niessink
Ingrid Niessink | Donderdag 5 Mei 2011, 15:02
Mijn opa is in de oorlog weggevoerd omdat hij joodse mensen in huis had verstopt.
Dit gebeurde op de bankenlaan in Beverwijk.
Lang na de oorlog heb ik hem getraceerd via het rode kruis. Hij bleek in 1945 omgekomen te zijn in Duitsland.
Mijn vraag is wie zich dit kan herinneren of over gehoord heeft Mijn vader en mijn oma hebben nog jaren lopen zoeken maar hebben hem niet gevonden.
L.Stratmann
L.Stratmann | Woensdag 4 Mei 2011, 20:45
We hebben twee koffers gekocht in Beilen met hierin de namen
E. Bryika uit Ammendorf (bij Halle/Leipzig)en
F.H. v.d. W.

Wie weet meer over deze namen.
Henk Vos | Donderdag 23 December 2010, 13:30
Wil kan mij helpen aan foto's of informatie over Henk Huijg of Wil Dolle. Wil Dolle was mij oma en ik wil daar meer over weten...alles is welkom
kiomi | Zaterdag 31 Juli 2010, 02:32
Zijn er nog mensen,die in een kamp in Hamburg hebben gezeten,of dat weten van familie,die daar gezeten heeft.Mijn vader heeft daar gezeten,dit kamp,of tewerkstellingsoord, komt niet voor op de lijst.
l.mulder | Woensdag 14 April 2010, 11:41
wilde even laten weten dat mijn vader w. kuenen op 30 september 2009 is overleden op 88 jarige leeftijd
met vriendelijke groet van zijn dochter joke kuenen
j.kuenen | Zondag 24 Januari 2010, 12:39
Wie heeft mijn oom,Gerrit Visch uit Apeldoorn gekent of weet iets over zijn gevangenschap in kamp Alpenrose te Peres Lippendorf.
Waarschijnlijk gewerkt bij ASW.
Naar kamp Amersfoort juni 1944 en vandaar naar Duitsland.
Hij is een paar dagen voor de amerikanen daar kwamen,overleden.
Zijn naam staat op de bronzen plaat bij het monument nabij het park van de chemische fabriek daar.
Gerrit Visch | Maandag 2 November 2009, 14:59
Goedendag, allereerst wil ik iedereen bedanken voor deze site, waardoor ik iets meer heb kunnen vinden over de oom van mijn moeder, waar de hele familie niets over kon vinden via allerlei registers.

Dankzij jullie heb ik er achter kunnen komen dat hij (hoogst)waarschijnlijk via Zöschen naar Schäfstadt is getransporteerd, waar hij ook gestorven is, hij ligt nu begraven op Ereveld Loenen.

Mocht er iemand iets meer informatie hebben over wat er precies is gebeurd met Wilhelmus Bernardus(willem)Beck, timmerman uit Haarlem,
geboren op 27-01-1909 en gestorven op 07-11-1944 in Schäfstadt zou ik graag iets van diegene willen vernemen. Ook als er mensen zijn die naar het monument gaan in Schäfstadt zou ik daar erg graag mee in contact willen komen.

nogmaals hartelijk dank voor de informatie en de eventuele verdere informatie!!
Jeroen P. Hendriks van Welij
Jeroen Hendriks | Woensdag 23 September 2009, 13:26
wie kan mij iets meer vertellen over jan oud opgepakt tijdens de razzia het enige wat ik van hem heb is een bidprentje elke informatie is welkom zijn vader was denk ik aldert oud?broer van mijn grootmoeder
alvast bedankt jan
jan groothuizen | Vrijdag 5 Juni 2009, 20:35
Wat een waardevol en prachtig uitgevoerde site! Hulde aan de makers voor dit digitale monument!
Coby Baltes | Donderdag 23 April 2009, 11:21
hallo ,is er iemand die ook in lager marscherode bij braunschweig gezeten heeft of er meer over kan vertellen.als thuisverplegeing kom ik met een man die hier 3 jaar gezeten heeft en er nog heel veel over kan vertellen en nog veel foto's van heeft ,(ook van jongens van nerderland)hij kan nog dingen herinneren tot in de details.eigenlijk zou dit op papier moeten gezet worden zodat zijn verhaal nooit verloren gaat.......hij is alvast verrukt van de enkele foto's en verhalen die ik van deze site gehaald heb !alvast bedankt namens hem!
anneke | Dinsdag 10 Maart 2009, 11:42
Het was voor mij heel emotioneel om voor het eerst,de foto van onze ome Jaap te zien.Mijn ouders hebben het hun hele leven met zich mee gedragen.Daarom zijn we zeer dankbaar dit te mogen zien.
Ook al is het pijnlijk om het te lezen hoe de jongens geleden hebben.
Voor een ieder die dit mogelijk heeft gemaakt bedankt.

Tilly Hoogeland van Hesselingen
Tilly Hoogeland van Hesselingen | Dinsdag 3 Maart 2009, 13:55
Ik ben in het bezit van een foto waar een jongeman op staat. Op de achterkant staat geschreven:
29 juli 1943, vertrokken naar Berlijn 07.10 uur van Amsterdam. Oud 18 jaar, geboren 15 december 1924. Het betreft E.H. Duiker, Koningstraat 138 in Beverwijk. Neem contact op als u de foto wilt hebben.
P. Stoeltie | Dinsdag 24 Februari 2009, 15:13
Om te beginnen mijn complimenten voor uw site. Ik als medewerker van het voormalige kamp Amersfoort probeer altijd zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Ook omdat ikzelf al jaren bezig ben met mijn eigen zoektocht naar informatie over een aantal familie leden die nooit zijn teruggekeerd uit de kampen. Mijn opa heeft zelf in kamp amersfoort gezeten en is vandaar op transport gegaan naar Duitsland. Hij heeft de oorlog welliswaar overleeft, maar kon nooit praten over die tijd en hij is helaas al in 1991 overleden, dus kan hem nu zeker niets meer vragen. Vandaar dat ik zoveel als maar kan probeer te lezen. Nu las ik hier over het boek" Der tod ist ein taglicher gast", maar dit is in nederland weer niet te verkrijgen. Als er iemand is die mij kan tippen of dit boek ergens in Nederland te verkrijgen is zou ik dat zeer waarderen.

Eddy van der Pluijm
Eddy van der Pluijm | Zaterdag 7 Februari 2009, 14:42
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »