Gastenboek

Schrijf iets in het gastenboek »

Er staan 152 berichten in het gastenboek.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »
Gerrie Wijsman was my cousin. I am glad his life has been recognised. It was such a shame that he was an only child. I still feel sadness for his parents.
Barbara Wijsman | Vrijdag 11 April 2014, 13:19
Over de razzia

de twee dames die werden opgepakt waren mijn tantes .... mooi te lezen een stukje familiegeschiedenis ,
suzanne bruijns | Vrijdag 27 December 2013, 16:34
Hallo
Vandaag hebben we even bloemetje een neergelegd bij het monument in Zoschen.
(Ik werk tijdelijk week op week af in Leuna nabij Zoschen)
Wat eens een vreselijke locatie geweest moet zijn is nu een oase van rust.
Het Monument ligt er keurig netje bij.

Groet
Pereboom | Vrijdag 3 Mei 2013, 21:55
Beste R. Kleyn.
Zou je me willen mailen wie je grootvader was ? Mijn mailadres is cor@fambart.nl
Met vriendelijke groet
Cor Bart
Cor Bart | Zaterdag 27 April 2013, 10:21
Wauw. Mijn overgrootvader is dus schijnbaar tijdens het bombardement van 9 januari 1943 op de Hoogovens overleden. Ookal is dit 3 generaties terug, ik heb me als kind altijd verwonderd wie mijn opa's en oma's zijn... en wie waren dan hun ouders? En hier vind ik eens wat... En alhoewel mij voorheen was verteld dat mijn overgrootvader was overleden tijdens de Tweede Wereldoorlog, snap ik nu pas, o.a. dankzij deze website, hoe de vork werkelijk in de steel zit... Misschien klinkt het als een cliché, maar het brengt de hele Tweede Wereldoorlog opeens een heel stuk dichterbij. Mijn respect gaat uit naar allen wie deze oorlog nog herinneren en/of herdenken, om wat voor rede dan ook.
Laat de mensheid alsjeblieft volwassen worden.
Genoeg gezegd lijkt me.
Groeten,
R. Kleyn
R Kleyn | Zaterdag 27 April 2013, 04:40
Hallo Lieve mensen ik ben de dochter van Jaap van Rookhuizen mijn geliefde vader is helaas in 2011 overleden gelukkig 85 jaar nog geworden heel fijn vooral als je leest wat de mensen allemaal moesten ontberen ik ben daar best van geschrokken als je deze site leest. Ik zou het heel fijn vinden als U enige informatie voor mij heeft of iets leuks weet te vertellen over mn vader ik mis zn humor en gezelligheid nog elke dag.
Mn vader heeft pas op latere leeftijd iets over de oorlog losgelaten daar ben ik ook dankbaar voor want het valt voor alle mensen niet mee die in de oorlog zijn geweest om zo,n trauma met zich mee te moeten dragen je leven lang. Ik wil een ieder een gelukkig leven toewensen en maak er wat moois van geniet van de kleine dingen om je heen bloemen zonneschijn en de liefde van je dierbaren en kinderen groeten van Anja en ik hoop van U iets te mogen horen xx An
anja van rookhuizen | Maandag 25 Maart 2013, 10:53
Op het internet kwam ik de naam van mijn vader tegen, Gerardus Petrus Maria Vermeulen, die genoemd werd op deze site. Veel informatie over de razzia waarbij mijn vader in 1944 is opgepakt had ik niet dus dit was een interessante ontdekking. Het is ongelofelijk om te beseffen dat er bijna 500 jonge mannen zijn opgepakt in een klein stadje wat Beverwijk toen was. Wat een inpakt moet dat hebben gehad. Heel mooi om de verhalen te lezen en de foto's en documenten te zien. Mijn vader is helaas in 2001 overleden en hij heeft nooit veel willen loslaten over zijn tijd in het kamp. ALs je dit allemaal leest begrijp ik beter waarom.

Sander Vermeulen
Sander Vermeulen | Vrijdag 21 December 2012, 15:40
Hallo, wie heeft er nog info over mijn vader (pieter jan (piet) doornbos) uit Bedum, Cor Bart heeft gereageerd (kende mijn vader blijkbaar), zie de info op www.groningergijzelaars.nl, namenlijst.
coby hetharia-doornbos | Donderdag 15 Maart 2012, 00:33
Mijn vader Arie Meijdam sprak veel over Jan Hettema, overleden 29-10-44 in Zöschen. hij komt niet op de naamlijst voor. Hij wordt wel in het boek van Martin Pabst genoemd.
L. Meijdam | Donderdag 16 Februari 2012, 16:16
In het vorige bericht wat ik geschreven heb in het gastenboek heb ik de naam van mijn vader niet vermeld. Het betreft Joop Duin, geb. 21 maart 1926 en broer van Ted en Henk Duin. Ze woonden op de Grote Houtweg 186 in Wijk aan Zee en Duin ( Beverwijk).
Met vriendelijke groet,

Tine Tesselaar
Tine Tesselaar | Maandag 25 Juli 2011, 00:00
Bij toeval op uw indrukwekkende site terecht gekomen. Een ongelooflijke "verrassing" om informatie over mijn vader te vinden. Ik heb het verhaal van de razzia regelmatig van mijn vader gehoord, telkens als we vroegen hoe hij aan die schotwonden in zijn been kwam. Het is bijzonder om het stukje te lezen wat zijn broer Ted heeft geschreven hoe mijn vader zich onder het hooi verstopt had en door zijn been werd geschoten door een duitser die door het plafond van de schuur begon te schieten. Dit was uiteindelijk zijn "geluk" om in het ziekenhuis te belanden en niet afgevoerd te hoeven worden naar Amersfoort.
Mijn vader vertelde hoe zijn moeder toen zei: "Ik zou willen dat al mijn jongens hier op een rij in het ziekenhuis lagen". Beide andere broers, Ted en Henk zijn later weer teruggekeerd uit het kamp.
Mijn vader wilde verder nooit iets vertellen over wat hij heeft meegemaakt in de oorlog en later in de 3,5 jaar dat hij in Indie heeft gediend. Hij is helaas in 1997 op 71-jarige leeftijd overleden.
Dank voor dit prachtige digitale monument.
Tine Tesselaar-Duin | Zondag 24 Juli 2011, 23:18
Heel byzonder om (per ongeluk) op uw site te komen!
Mijn oom is ook bij de razzia opgepakt. Hij was de oudste broer van mijn moeder (Fia Schol). Oom Jaap (Jacob) Schol heeft er nooit over gesproken en dank zij de hedendaagse techniek vind ik bij het intikken van zijn naam deze (indrukwekkende!) site.
Ik weet nog van mijn moeder dat ze vertelde dat hij op 31 juli weer terug kwam, dat was nl de verjaardag van mijn oma. Zwaar gehavend, geestelijk en lichamenlijk en is nooit meer dezelfde als daarvoor geworden.
Hij is na de oorlog geemigreerd naar Australië, maar helaas zeer jong (47) overleden. Zijn vrouw (Maud) en hij hebben daar 2 kinderen geadopteerd. Helaas zijn wij hun spoor kwijt geraakt. Als er iemand nog iets weet van hem of foto's bezit, zou ik graag contactg willen hebben.
Vriendelijke groeten
Ingrid Niessink
Ingrid Niessink | Donderdag 5 Mei 2011, 15:02
Mijn opa is in de oorlog weggevoerd omdat hij joodse mensen in huis had verstopt.
Dit gebeurde op de bankenlaan in Beverwijk.
Lang na de oorlog heb ik hem getraceerd via het rode kruis. Hij bleek in 1945 omgekomen te zijn in Duitsland.
Mijn vraag is wie zich dit kan herinneren of over gehoord heeft Mijn vader en mijn oma hebben nog jaren lopen zoeken maar hebben hem niet gevonden.
L.Stratmann
L.Stratmann | Woensdag 4 Mei 2011, 20:45
We hebben twee koffers gekocht in Beilen met hierin de namen
E. Bryika uit Ammendorf (bij Halle/Leipzig)en
F.H. v.d. W.

Wie weet meer over deze namen.
Henk Vos | Donderdag 23 December 2010, 13:30
Wil kan mij helpen aan foto's of informatie over Henk Huijg of Wil Dolle. Wil Dolle was mij oma en ik wil daar meer over weten...alles is welkom
kiomi | Zaterdag 31 Juli 2010, 02:32
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »