Gastenboek

Schrijf iets in het gastenboek »

Er staan 152 berichten in het gastenboek.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »
Kende Dirk Oudendijk toen ik nog een kleuter was. Mijn verwelkoming was altijd "Hallo kikik".
Jan Nanne | Woensdag 16 Augustus 2023, 12:51
Mijn vader Willem Koster is ook opgepakt samen met zijn broer Leo.
Er is nooit over gesproken bij ons thuis,en dat vind ik heel erg jammer.
Jan Koster | Maandag 7 Augustus 2023, 13:34
Wat mooi om te lezen dat de Oom van mijn man(overl) hier genoemd wordt vanwege de razzia. Wij deden altijd stamboom genealogie van Philipoom.
Door de razzia zijn deze Philipoom’s in Amerika terecht gekomen weet ik uit de verhalen.
Babs philipoom- Korthof | Maandag 1 Mei 2023, 13:52
Wat bijzonder om de naam van mijn oom Nico Giling hier tegen te komen! Hij was een erg lieve man, stil en een echte familieman. Als oudste uit een gezin van 10 kinderen voelde hij net als de andere oudste kinderen een grote verantwoordelijkheid voor het gezin sinds hun vader bij een nachtelijk ongeluk op de spoorlijn bij Halfweg onder mysterieuze omstandigheden was overleden.
Ik heb nooit veel over zijn verleden gehoord. Binnen de fsmilie werd er niet veel over gezegd. Men zette de schouders eronder, ging stug door met de primaire zorg voor het eigen gezin en naaste familie. Ik herinner mij hem als een zorgzame man die veel hield van zijn kinderen. Fijn dat ik iets van de puzzel nu heb gevonden.
Joep Giling | Zondag 9 April 2023, 20:17
Ik hoop dat deze website voor altijd blijft bestaan.
Zodat ook het nageslacht gegevens terug kan vinden van wat er gebeurd is.
Mijn vader is opgepakt in de razzia, is gelukkig terug gekomen, maar het heet veel invloed gehad op het gezin en zijn verdere leven.
Laat dit nooit meer gebeuren!!!!
Johan | Donderdag 2 Februari 2023, 23:06
Wat mooi om dit uitgebreide bericht van mijn vader , Joop Duin, te lezen.
Dank u wel.
Tine Tesselaar Duin | Dinsdag 29 November 2022, 19:40
Jan Verbeek geboren op 31 maart 1922 te Utrecht. Het ontroert mij hier de naam van mijn vader te zien staan. Ik ben zijn dochter en hij is voor mij de liefste vader geweest die je maar kunt bedenken. Hij is helaas veel te vroeg overleden. Hij heeft een verslag getypt over zijn tijd in kamp Amersfoort en dat lees ik nog regelmatig.
Tony Verbeek | Vrijdag 18 November 2022, 09:25
jan grapendaal was mijn oom en johanes grapendaal en johana verhagen mijn oma en opa
karel | Donderdag 5 Mei 2022, 15:24
Jan Fokkens was een oudere broer van mijn Vader Pieter Tjeerd Fokkens. Mijn Pake en Beppe woonden in de Meerweidenlaan 31 in Velsen-Noord. Als klein jongetje hoorde ik begin jaren zestig de verhalen over de razzia en het opgepakt worden van "Oom Jan". Een oom die ik nooit gekend heb, alleen uit de verhalen van mijn Vader. Jan was een lange man en tijdens de razzia zag hij mijn Vader langs de weg. Met een handgebaar wijzend op zijn mond gaf hij aan: "probeer wat voedsel te regelen, ik heb honger". Dat is helaas niet gelukt. De familie heeft hem nooit meer teruggezien. In de erker van hun huis kon je de hoek van de Meerweidenlaan zien. Mijn Vader zag zijn Moeder daar eens zitten kijken naar die hoek. "Waar denkt Mem aan?", vroeg hij. "Ach" antwoordde zij "Jan moest eens om de hoek komen aanlopen". In de jaren 80 ben ik samen met mijn broer en mijn Vader naar Zöschen gereisd. In die tijd stond er een eenvoudig "Denkmal". Met mijn eigen gezin ben ik veel later daar ook geweest, want ook mijn zonen kennen deze familie-geschiedenis. Het is nu een mooi monument dat daar staat. "Opdat wij nooit vergeten".
Wabe Klaas Fokkens | Woensdag 20 April 2022, 08:09
Vandaag hebben wij de stolpersteen van mijn neef Piet de Bie onthuld voor zijn laatste woonadres op de Watervlietstraat 20 in Velsen-Noord.
Geweldig de inzet van Mary Duijnmeijer en de Stichting Herdenking deportaties 1944.
Piet was het enige kind van mij tante Nel de Bie-Klijn en mijn oom Toon de Bie. Tante Nel mocht bijna 90 jaar oud worden en heeft hem altijd enorm gemist. G.Klijn/Dordrecht.
Ger Klijn | Donderdag 14 April 2022, 20:45
Verleden week ~7-4-2022 is een herdenkingstegel geplaatst rechts voor de portiek op de Peperstraat 30 tot 42.
Ter nagedachtenis aan Jan Bakker. Slachtoffer van de razzia.
Mooi gebaar. Alleen de plek klopt niet helemaal. Ik heb wat onderzoek gedaan.
De familie Bakker woonde op de Peperstraat 32. Dit was het hoekhuis op de steeg die leidde naar de Markiezenfabriek/Hobbesteeg en nu nog steeds bestaat als onderdoorgang in het appartementencomplex tegenover Lommerlust.
Het adres waar de herdenkingstegel is geplaatst is Peperstraat 30. Dit is duidelijk, omdat het huis van ver voor WW2 er pal naast staat en nummer 28 heeft.
De steen moet dus eigenlijk een meter of 5 naar rechts verplaatst worden om histories correct te zijn. Het staat nu voor het verkeerde adres/huis.
Kleinigheid misschien maar ik vind, dat dit soort mooie acties correct horen te geschieden.
Ik heb een foto van het betreffende huis van de familie Bakker die ik u desgewenst kan toesturen.
Gerard Rijnbergen | Dinsdag 12 April 2022, 15:33
Zou Vera Glorie contact met mij op kunnen/willen nemen ivm een stamboom onderzoek en de uitgifte van een boek naar de familie Verdwaald. 0622403795
Rob Verdwaald | Zaterdag 5 Maart 2022, 18:02
Dag Aldert J. Krab | Zou je contact met mij willen opnemen via info@razziabeverwijk.nl of telefoon 0251 243 000.
met vriendelijke groet Cor Bart
Cor Bart | Zaterdag 29 Januari 2022, 23:32
Gerardus Dekker komt voor in de stamboom van onze familie Verdwaald en met het verzamelen van gegevens voor een stamboom boek stuitte ik op de achtergrond van het overlijden van dit verre familielid. Ik zal dit zeker meenemen en vastleggen in onze familie geschiedenis!
Rob Verdwaald | Donderdag 20 Januari 2022, 16:30
Mijn vader, Piet Krab, heeft mij regelmatig verteld dat dat ene jaar in Duitse gevangenschap hem 10 jaar van zijn leven zou kosten. Hij heeft in mijn ogen gelijk gekregen, want hij is op 7 juli 1985 overleden. Hij was toen bijna 62 jaar oud. 7 juli was ook de dag dat hij werd weggevoerd naar Duitsland uit kamp Amersfoort.

Zijn zoon.
Aldert J. Krab | Dinsdag 18 Januari 2022, 21:15
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »