Gastenboek

Schrijf iets in het gastenboek »

Er staan 158 berichten in het gastenboek.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »
Een berichtje voor mijn oom Gerard Soeteman, heb hem nooit gekend, maar veel over gehoord, er is een monument voor meerdere jongens uit Beverwijk die zijn gesneuveld in Ned Indië.
Nenske | Zaterdag 4 Mei 2024, 20:25
Mijn geliefde schoonvader, Cor Nunnink, de vader van mijn overleden echtgenoot Kees, heeft de rest van zijn leven, na het kamp, lichamelijke klachten gehad ten gevolge van de wreedheden en ontberingen, maar ook droeg hij emoties mee waarover niet gepraat werd. Voor zijn terugtocht naar Nederland werd hij opgevangen door een Canadees, een hoge militair, hij werd, eenvoudig gezegd, wat opgelapt, kreeg goede voeding en kwam thuis zonder al te zichtbare sporen van het leed dat achter hem lag. Hij kon meteen "aan de bak" in de tuin! In de jaren '80 leerde ik Adriaan Schellevis kennen in onze volkstuinen. De oorlog kwam ter sprake. Hij bleek gelijk te zijn weggevoerd en te werk gesteld met mijn schoonvader. De verhalen kwamen een beetje los, een beetje! Pa vertelde mij onder vier ogen een paar voorbeelden van hoe en wat... gruwelijk! Ik denk op die aprildag niet alleen aan de gevallenen, maar ook aan hen die overleefden maar wel met de pijn voor altijd. Rust zacht lieve pa!
Marja | Maandag 22 April 2024, 19:21
Ik heb Johan nooit gekend maar het raakt mij: een jongen wordt -geheel schuldenloos (zoals de anderen)- afgevoerd, uitgehongerd en als een beest behandeld.
Kennelijk doodziek komt hij na de bevrijding terug, komt niet meer uit het sabatorium en sterft na een paar jaar: hartverscheurend.
Achter de koele data schuilt onvoorstelbaar leed.
Ik gedenk daarom zijn sterfdag.
uco koopmans | Donderdag 18 April 2024, 21:01
Ik Frans Toering, ben een zoon van Leo Toering. Mijn vader speelde veel muziek in die tijd op bruiloften en partijen samen met Jan Steenbakker...ik heb daar weinig info over, mocht er iemand zijn die dáár iets over weet hoor ik het graag, ze hadden een duo band genaamd duo "dubbel een" Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet Frans.
Frans Toering | Zondag 10 Maart 2024, 11:05
Ik Frans Toering, ben een zoon van Leo Toering..en ben in bezit van een boekje in pdf vorm over de razzia in Beverwijk, niet prettig om te lezen, maar voor degen die het willen lezen stel ik het beschikbaar....Ik heb nog een vraag: Mijn vader speelde veel muziek in die tijd op bruiloften en partijen samen met Jan Steenbakker...ik heb daar weinig info over, mocht er iemand zijn die dáár iets over weet hoor ik het graag, ze hadden een duo band genaamd duo "dubbel een" Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet Frans.
Frans Toering | Zondag 10 Maart 2024, 11:01
Mijn vader Ad Boudewijn de Mink was mijn vader, ik ben de oudste zoon.
Piet de Mink | Dinsdag 9 Januari 2024, 12:48
Kende Dirk Oudendijk toen ik nog een kleuter was. Mijn verwelkoming was altijd "Hallo kikik".
Jan Nanne | Woensdag 16 Augustus 2023, 12:51
Mijn vader Willem Koster is ook opgepakt samen met zijn broer Leo.
Er is nooit over gesproken bij ons thuis,en dat vind ik heel erg jammer.
Jan Koster | Maandag 7 Augustus 2023, 13:34
Wat mooi om te lezen dat de Oom van mijn man(overl) hier genoemd wordt vanwege de razzia. Wij deden altijd stamboom genealogie van Philipoom.
Door de razzia zijn deze Philipoom’s in Amerika terecht gekomen weet ik uit de verhalen.
Babs philipoom- Korthof | Maandag 1 Mei 2023, 13:52
Wat bijzonder om de naam van mijn oom Nico Giling hier tegen te komen! Hij was een erg lieve man, stil en een echte familieman. Als oudste uit een gezin van 10 kinderen voelde hij net als de andere oudste kinderen een grote verantwoordelijkheid voor het gezin sinds hun vader bij een nachtelijk ongeluk op de spoorlijn bij Halfweg onder mysterieuze omstandigheden was overleden.
Ik heb nooit veel over zijn verleden gehoord. Binnen de fsmilie werd er niet veel over gezegd. Men zette de schouders eronder, ging stug door met de primaire zorg voor het eigen gezin en naaste familie. Ik herinner mij hem als een zorgzame man die veel hield van zijn kinderen. Fijn dat ik iets van de puzzel nu heb gevonden.
Joep Giling | Zondag 9 April 2023, 20:17
Ik hoop dat deze website voor altijd blijft bestaan.
Zodat ook het nageslacht gegevens terug kan vinden van wat er gebeurd is.
Mijn vader is opgepakt in de razzia, is gelukkig terug gekomen, maar het heet veel invloed gehad op het gezin en zijn verdere leven.
Laat dit nooit meer gebeuren!!!!
Johan | Donderdag 2 Februari 2023, 23:06
Wat mooi om dit uitgebreide bericht van mijn vader , Joop Duin, te lezen.
Dank u wel.
Tine Tesselaar Duin | Dinsdag 29 November 2022, 19:40
Jan Verbeek geboren op 31 maart 1922 te Utrecht. Het ontroert mij hier de naam van mijn vader te zien staan. Ik ben zijn dochter en hij is voor mij de liefste vader geweest die je maar kunt bedenken. Hij is helaas veel te vroeg overleden. Hij heeft een verslag getypt over zijn tijd in kamp Amersfoort en dat lees ik nog regelmatig.
Tony Verbeek | Vrijdag 18 November 2022, 09:25
jan grapendaal was mijn oom en johanes grapendaal en johana verhagen mijn oma en opa
karel | Donderdag 5 Mei 2022, 15:24
Jan Fokkens was een oudere broer van mijn Vader Pieter Tjeerd Fokkens. Mijn Pake en Beppe woonden in de Meerweidenlaan 31 in Velsen-Noord. Als klein jongetje hoorde ik begin jaren zestig de verhalen over de razzia en het opgepakt worden van "Oom Jan". Een oom die ik nooit gekend heb, alleen uit de verhalen van mijn Vader. Jan was een lange man en tijdens de razzia zag hij mijn Vader langs de weg. Met een handgebaar wijzend op zijn mond gaf hij aan: "probeer wat voedsel te regelen, ik heb honger". Dat is helaas niet gelukt. De familie heeft hem nooit meer teruggezien. In de erker van hun huis kon je de hoek van de Meerweidenlaan zien. Mijn Vader zag zijn Moeder daar eens zitten kijken naar die hoek. "Waar denkt Mem aan?", vroeg hij. "Ach" antwoordde zij "Jan moest eens om de hoek komen aanlopen". In de jaren 80 ben ik samen met mijn broer en mijn Vader naar Zöschen gereisd. In die tijd stond er een eenvoudig "Denkmal". Met mijn eigen gezin ben ik veel later daar ook geweest, want ook mijn zonen kennen deze familie-geschiedenis. Het is nu een mooi monument dat daar staat. "Opdat wij nooit vergeten".
Wabe Klaas Fokkens | Woensdag 20 April 2022, 08:09
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »